Истинска милонга на пъпа на София – всъщност Чайна с музика на живо

Адресът на Tea House е столичната улица „Бенковски” № 11, това е почти на ъгъла с бул. „Дондуков” и съвсем близо до ул. „Раковски”.
http://www.programata.bg
Бивш склад на фабрика е преобразен в чайна в стила на аржентинските предградия – прилича на истинска милонга, където можеш и да потанцуваш.
Това, което си заслужава в софийския вариант, е да видите поредната изложба живопис по стените, да уцелите концерт жива музика в жанра, който обичате и да пиете и да ядете екохрани. Тук на място пекат пълнозърнест хляб и сервират десетки видове чай. Лично аз си припадам напоследък по един свежозелен фреш: казва се Момо – прясно изстискан сок от ябълка, магданоз и мента. Това не ми пречи да пия вино, като съм в компания, разбира се. А какво си поръчвам? Филийка от прекрасния им хляб и печено сирене. Може и козе, горещо и с боровинки, както в класиката. Пробвах им и чийзкейка по тяхна си рецепта, и него си го бива.
Как го открих това място и защо ми прилича на милонга? Чудехме се една вечер накъде да поемем, и попаднахме на състава Tangogo – без преувеличение най-добрите Бг изпълнители на аржентинско танго портеньо, а не само защото са първите и единствените. Отличен вокал на Алекс Линарес – топъл и тъжен баритон, все едно пее самият Карлос Гардел. И останалите от състава вадят най-доброто от инструментите – контрабас, баян, пиано. Твърдя го достоверно, с критерии от самия Буенос Айрес:
http://www.trud.bg
Ходих още няколко пъти в Чайната – на марокански ритми и на джазови банди, но Аржентинското танго беше най-доброто попадение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *